#UAEX – We gaan verder!

I See You!

We gaan verder met  het #UAEX-project dat we tijdens de Dutch Design Week vorig jaar gestart zijn; en wel met onderzoek naar de effecten van het zitmeubel!

Het is al even geleden dat de mensen die in het UAEX-meubel hebben plaats genomen van ons gehoord hebben… En op deze website hebben we eigenlijk nog bijna niets gedaan sinds de Dutch Design Week vorig najaar.

We waren gewoonweg overvallen door de vele positieve reacties van alle bezoekers! Uiteindelijk hebben we bijna 1500 mensen in de Ruimte gehad om het meubel te bekijken. En daarvan hebben we ca. 500 plaatsgenomen in het UAEX-meubel en 411 mensen hebben een reactie achtergelaten…

De reacties waren mooi, bijzonder en inspirerend. Onze eigen ervaringen in het meubel waren verhelderend. En toen besloten we dat we er ‘iets’ mee moesten gaan doen… Maar wat?

Allen die een reactie hebben achter gelaten hebben van ons een mail gehad dát we er ook daadwerkelijk mee verder zullen gaan. En dat we daarover aan het nadenken zijn. Alleen al het verwerken van alle namen en mailadressen (mét alle reacties erbij) was een hele klus.

En nu verder!

Bart Teunis en ik zijn aan het onderzoeken hoe we uit alle reacties conclusies kunnen gaan trekken over de daadwerkelijke ervaringen; we zijn er bijna uit. We willen namelijk graag het meubel verder ontwikkelen tot iets wat bijdraagt aan het contact tussen mensen op allerlei niveau.

Onze onderzoeksvraag zal vooralsnog zijn:
“Hoe is het experiment ervaren en wat zijn de mogelijkheden om dit experiment om te zetten naar een model wat we eventueel breder / in meer ‘situaties’ kunnen inzetten. En indien uit de voorgaande vraag een positief antwoord komt wat zijn dan verbeter punten.
Ligt er daarnaast een verband tussen de ervaring van de gast en degene die in de stoel heeft plaatsgenomen als aandachtgever”

Samen met Bart (hij was tijdens de Dutch Design Week de fotograaf van alle deelnemers aan het project) ga ik dit onderzoek opzetten en uitvoeren. En worden we bijgestaan door de Wijze Raad.

Wijze Raad

Met die conclusies alleen zijn we er nog niet. We gaan een Wijze Raad vormen van mensen die op enigerlei wijze raakvlakken hebben met ‘mens, relatie en verbinding’. De Wijze Raad zal ons bijstaan en adviseren over de richting. Het onderzoek en doel zal daarbij liggen in het bepalen en vaststellen van alle voorwaardelijkheden die nodig zijn om te komen tot een betere onderlinge relatie tussen de mensen die plaatsnemen en/of tot een inzicht in de eigen situatie.

 

Wil jij helpen en meewerken?

Als jij wil meewerken aan dit ‘samen onderzoeken’ of iemand weet die bij uitstek geschikt is voor de Wijze Raad? Laat het ons weten via mail[at]UAEX.nl. En ondertussen zullen we iedereen via deze blog op de hoogte blijven houden van de vorderingen.

 

 

 

Tagged with: ,
Posted in laatste nieuws, onderzoek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

#UAEX – Undivided Attention EXperience

Sorry:
- No content found.
- Check your ID and board name.

#UAEX – The making of…

Sorry:
- No content found.
- Check your ID and board name.