Doodeng dat UAEX!

‘Ik wil best komen kijken, maar ik ga niet zitten hoor… Doodeng!’ Een veelgehoord commentaar op het project UAEX. Tegenover iemand zitten, naar elkaar kijken en onverdeelde aandacht geven. In stilte. Geen woorden, geen gebaren. Dat kan confronterend zijn.

We zijn blijkbaar niet gewend om elkaar echt in de ogen te kijken. Elkaar echt te zien en toe te laten. Want elkaar echt aankijken betekent je muur laten vallen, je verdedigingsmechanisme uitschakelen en de deur naar je hart open te zetten. En wow, dat is niet niks. Wil ik dat wel? Want wat laat ik zien? Heb ik dan nog controle? Krijg ik de slappe lach? Of is het zo confronterend dat ik misschien zelfs wel ga huilen?

Misschien. Ik, aan de andere kant van het meubel, weet ook niet hoe ik zal reageren. En of ik jou mij helemaal kan laten zien. En ja, ik vind het ook heel spannend. Maar ik zit er wel. Om onverdeelde aandacht te geven. Mag ik in jouw ogen kijken?

Ria

Posted in Uncategorized
3 comments on “Doodeng dat UAEX!
  1. IvonArnhem says:

    Een van de mooiste dingen wat bestaat. Kijken in elkaars ogen. De spiegel van de ziel. Zeker ook confronterend, maar is dat erg? Ik vind van niet. Kijk jou graag eens in je ogen!

  2. daarom gaat persoonlijk contact boven facebook + twitter etc. ik kijk altijd eerst in de ogen, maar mijn probleem zou zijn om m’n klep dicht te houden. denk wel dat ik ‘t kan. mensen zijn belangrijk!

  3. RolandV says:

    De eerste minuut lijkt me erg spannend, daarna komt de openheid.
    Ik zie dat wel zitten.

1 Pings/Trackbacks for "Doodeng dat UAEX!"
  1. […] Doodeng dat UAEX! – door Ria Kerstens De 1ste dag: wat een mooie ervaringen – door CoachSander Kijken met aandacht – door Ilse Meelberghs Door je ogen je hart laten zien… – door Ria Kerstens […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

#UAEX – Undivided Attention EXperience

Sorry:
- No content found.
- Check your ID and board name.

#UAEX – The making of…

Sorry:
- No content found.
- Check your ID and board name.